Voordelen van houten speelgoed – Waarom houten speelgoed ?

Bij de aanschaf van speelgoed zou u er niet meteen bij stilstaan, maar het spelen met houten blokken geeft erg veel voordelen voor uw en uw kind;

Hoten speelgoed is goed voor de ontwikkeling:

Electronisch speelgoed en tablets nemen een belangrijke plaats in in de wereld van onze kinderen. Speelgoed dat onze grootouders, ouders en wij niet al te veel hadden en gebruikten tijdens onze jeugd.  Ondanks dat onze voorouders in een tijdperk leefden zonder veel electronica en computers zijn ze een zelfvoorzienende en vindingrijke generatie.

Een computer verslaving wordt helaas al gevoed in de jonge jaren.
Dit baart ons allemaal zorgen. Heeft u wel eens gehoord van een kind dat verslaafd is aan het spelen met blokken?

Onze Luco blokken zijn niet electronisch (voor)geprogrammeerd, ze maken geen geluid.

De aspecten die houten speelgoed blokken uw kind niet kunnen bieden is goed voor een kind.
Uw kind wordt namelijk geprikkeld om de eigen fantasie te gebruiken. Hij kan zijn gehele wereld zelf creëren van poppetje, naar dier, naar huis, naar toren en stad. Ook verzint uw kind verschillende avonturen en situatie’s waardoor hij later creatiever en weerbaarder wordt in zijn volwassen leven.

Het spelen met Luco stimuleert daarbij ook de motorische ontwikkeling van uw kind. Dit houdt in dat uw kind steeds beter wordt in het gebruik van de handjes en vingers voor kleine bewegingen. De oog-hand coördinatie van uw kind zal snel vooruit gaan. Maar ook creatief oplossingen bedenken en lateraal denken wordt gestimuleerd.

Kortom Luco stimuleert de ontwikkeling van uw kind enorm.

Duurzaam

Luco blokken zijn een goede basis voor de speelgoed collectie van uw kind. Ze liggen lekker in de hand en kunnen tegen een stootje (in tegenstelling tot menig plastic speelgoed). Luco blokken zijn gemaakt van rubber hout. Dit is hout van de bomen waar geen rubber meer uit wordt gewonnen. De bomem kunnen dus niet meer gebruikt worden voor de rubber productie en worden op de plantages gekapt voor nieuwe. Deze pensionada bomen worden in planken gezaagd en hier worden de blokjes machinaal verwerkt en geverfd met een eco water basis verf. ( Rohs vrij) to Luco blokjes.

Veel houten blokken worden niet zo snel weggegooid zoals plastic speelgoed maar worden vaak doorgegeven aan jongere neefjes,nichtjes of zonen/ dochters!