Waarom zou u houten speelgoed kopen ?

Waarom zou men voor houten speelgoed kiezen voor uw kind of kleinkind i.p.v de rubberen of plastic varianten?
Vroeger werd er veel speelgoed  van hout gemaakt, wat later kwamen er ook blik en tinnen speeltjes bij. De mogelijkheid om kunststof te produceren bestond gewoon weg nog niet..dit is na de jaren 60 wel veranderd, en vandaag de dag wordt het gros van het speelgoed geheel of gedeeltelijk gemaakt uit rubber of kunststof materiaal.  Thermoplastic speelgoed wordt voornamelijk gekozen vanwege de prijs bij grote aantallen en het kan een makkelijke, goedkope en kleurrijke aankoop zijn. Het wordt verkocht in felle kleuren en het kan in allerlei vormen worden gegoten of gemaakt.

Dus waarom zou je houten speelgoed willen aanschaffen voor uw kind/ uw gezin ?

Hieronder beschrijven we een aantal redenen om houten speelgoed te overwegen als kadootje voor de verjaardag van uw kind of als Sinterklaas surprise van uw kind.

Houten speelgoed is veilig en bezit geen scherpe randjes, geen lekkende batterijen of gevaarlijk stoffen zoals lood in de verf. Ook is het BPA vrij , veel speelgoed ( oa. in rubberen slangen ) bezit nog BPA…In Belgisch vlaanderen is een onderzoek uitgevoerd bij 12 kleuterscholen, waarbij 2 groepen kleuters werd onderzocht. Een groep speelde in een omgeving met zuiver houten speelgoed en een met plastic speelgoed.

Nu bleek dat in de laatste groep 20 maal zo veel gevaarlijke stoffen werden gemeten.

Daarbij stimuleert het spelen met bijvoorbeeld houten blokken de verbeelding en fantasie  van uw kind.

Houten blokken sets bevorderen ook de fijne motoriek van uw kleuter of peuter.

Ook is de aanschaf  een goede investering, in het begin is het vaak een wat duurdere aankoop dan het plastic speelgoed, maar houten speelgoed is duurzaam is en gaat vaak langer mee en wordt vaak doorgegeven van generatie op generatie !

Alle voordelen van houten speelgoed op een rijtje

Zoals hierboven beschreven is houten speelgoed duurzamer en minder giftig, ondanks dat het vaak iets duurder is dan de plastieke varianten. We adviseren u te starten met Luco houten bouwblokken

Bent u op zoek naar een unieke constructie set voor u kind? Koop dan eens een Luco bouwset.We zijn de eerste die het gelukt is om inelkaar schuivende blokken/stenen te ontwerpen van hout.

Ontdek het zelf op onze shop- of Bol.com houten constructieset of op houtenblokkenspeelgoed

Lees hier meer over de inzichten de kinderen krijgen door met blokken te spelen.

https://www.lucotoys.com/is-luco-een-aanvulling-op-kapla/