klassieke educatief speelgoed van eco hout

Mooi, kleurrijk en plezierig om te raken , Ja, we hebben het over houten speelgoed. Deze speeltjes zijn veilig , uiterst veelzijdig , natuurlijk , en zeer leerzaam, daarbij zijn sommige ook nog eens trendy en hip.

Ze zijn spannend, levendig, soms schattig, soms stoer en tijdloos. Kinderen houden er gewoon van, en dat sinds eeuwen. Handgemaakt speelgoed van hout is ideaal voor de kleintjes onder ons, kinderen van alle leeftijden , van de kindertijd en de peutertijd tot kids op de basisschool. Ze zijn een zeer goede manier om de naschoolse uren toch spannend en educatief in te vullen.

Massief houten producten zijn aangenaam om te creëren, en leuk voor creatieve spelletje. Ze zijn zeer duurzaam van aard en dus zijn ze bruikbaar voor een lange tijd in vergelijking tot bijvoorbeeld plastic speelgoed, dat toch sneller wordt weggegooid .

Houten speelgoed, zoals constructie blokken, vind je wel minder in de grote speelgoedketens, maar steeds meer online, het betekent niet dat ze onderdoen aan de moderne plastic speelgoed varianten. Ze zijn sterk, betrouwbaar, hebben geen batterijen nodig, geen knipperende lichten en kabels die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Houten producten zijn sterk en hebben een lange levensduur, dat is waar elke opa, oma, mama of papa naar op zoek is. Educatief speelgoed is nooit uit de mode en het zal altijd een onderdeel van onze jeugd vormen, wie heeft er niet met houten blokken gespeeld?

Speelgoed en spelletjes zijn waarschijnlijk de allereerst producten voor de jongsten onder ons, die ontwikkeld zijn door menselijke wezens. Hoewel de precieze datum van het ontstaan van de allereerste houten speelgoed onduidelijk is, zijn er aanwijzingen dat de oude Egyptenaren en Grieken hout gebruikte om speelgoed te maken. Zo werd ook speelgoed gevonden in de graven van de kinderen en in het oude Rome. Het vroegste houten speelgoed werden met de hand beschilderd en het sjabloneren werd geïntroduceerd rond 1850, waarbij lithografie in de late 19e eeuw.

Massief houten speelgoed wordt zeer gewaardeerd als kadootje in vele families vanwege hun lange levensduur en hun schoonheid. Houten producten zien er vaak vintage uit en zijn slijtvast. Zij zijn ook minder gevaarlijk in vergelijking met elektronisch speelgoed. Ze zijn niet alleen stevig, ze zijn meestal ook beter bestand tegen schokken dan plastic speelgoed. Houten speelgoed  is geweldig voor jonge kinderen. Houten speelgoed is vaak meer beschikbaar via online winkels en in bijzondere en speciale winkels (specialty shops). Zoals de echte originele nostalgische speelgoedwinkel, de museumwinkels of in trendy eco vriendelijke winkels.

Houten speelgoed is erg goed in het aanpassen van zijn omgeving zoals in droge of juist vochtige lucht. Ook hitte is in tegenstelling tot plastic artikelen geen probleem.

Vaak is de vorm van houten speelgoed niet geheel voorgevormd, waardoor het voor een (jonge) kind tot de verbeelding spreekt.  Ze worden steeds populairder omdat ze milieuvriendelijk zijn. Houten speelgoed is ongelooflijk duurzaam en als het juist wordt gebruikt jaren meegaan. Ze zijn een mooie tegenhanger van al het elektronische speelgoed van onze hedendaagse wereld. Houten blokken zijn ideaal voor zowel meisjes als jongens. Ze zijn geweldig cadeaus voor elke familie-evenement. Houten producten maken een comeback dus we zijn erg blij met de hoge standaard van deze speeltjes.

Houten speelgoed en spelletjes worden meestal verspreid via reclame, shows, of gewoon door online winkels met behulp van zeer weinig extra creatieve verbeelding. Het kopen van lucotoys is een goede investering die kan worden doorgegeven van generatie op genereatie . Het kan het kind helpen met veel leren van vaardigheden. Houten speelgoed bieden een aantal veiligheidsvoorzieningen die ander speelgoed niet kunnen hebben, zoals duurzaamheid. Houten speelgoed hebben een winterhardheid en natuurlijke uitstraling dat plastic speelgoed niet aan kunnen tippen. Houten speelgoed zijn niet seksespecifieke. Jongens en meisjes van alle leeftijden genieten van het spelen met poppen, meubels, dieren, keuken sets, gereedschap, auto’s, en beroepsmatig speelgoed.

Het is ongelofelijk om te bedenken dit speelgoed al gebruikt werd in de tijd van de oude Egyptenaren en nu weer steeds populairder wordt.

Houten kinder speelgoed komt in vele soorten en maten voor.

Verschillende websites bieden vandaag de dag een breed scala aan klassiek speelgoed aan dat normaal gesproken niet te vinden is in de grotere speelgoedzaken zoals ToysXL en Bart Smit (die overigens niet meer bestaan), zou de speelgoed trend gaan veranderen?

Het voordeel van online speelgoedwinkels is dat ze verkopen aan een veel groter breder publiek dan de lokale speelgoedwinkel. Zoek bijvoorbeeld naar babycadeautjes of verjaardagscadeautjes. Met houten speelgoed zit je altijd goed.

Veel mensen kennen het geheim nog niet dat eenvoudige houten speelgoed het 3d denken en motorische vaardigheden bevordert en dat met eenvoudige spelletjes te spelen de lol voor het onderwijs stimuleert.