Interview met de ontwerpers van Luco Toys-innovatieve houten blokken speelgoed

Interview met de ontwerpers van Luco Toys |

Roger en Chantal zijn twee Nederlanders die hun ziel en zaligheid hebben gelegd in het ontwerpen van dit bijzondere houten speelgoed. Hieronder vind je het complete interview en het verhaal achter Luco.


WIE ZIJN JULLIE? Wij zijn Roger van der Linden en Chantal Voskuilen, de bedenkers van
Luco (toys).

WAT IS JULLIE ACHTERGROND? Wij zijn industriëel ontwerpers en hebben elkaar ontmoet toen we beiden voor Philips werkten. Kort daarna zijn we voor ons werk naar Shanghai verhuisd. Dit was direct een mooie kans om China, Vietnam en alle ander uithoeken van Azië te ontdekken.

Door de jaren hebben we aardig wat kennis opgedaan over de Chinese manier van werken en zijn we ons eigen industrieel ontwerpbureau begonnen. Met name westerse klanten die in China willen produceren konden we zodoende prima ondersteunen.

Dertien jaar, drie landen en twee kinderen later kwamen we terug in Nederland en hebben hier Luco toys ontwikkeld en op de markt gezet.

luco design team

HOE ZIJN JULLIE OP HET PRODUCT GEKOMEN? Onze zoon speelt graag met houten plankjes maar werd regelmatig verdrietig als iemand per ongeluk zijn gebouw omstootte. We moesten een manier bedenken waarbij zijn bouwwerk in elkaar blijft zitten en verplaatst kan worden.


Een leuke uitdaging voor ontwerpers en omdat Chantal bij Lego heeft gewerkt kwamen we al snel tot een oplossing. Zo zijn de vier houten vormen die op allerlei manieren in elkaar passen ontstaan. Met deze vier vormen is oneindig veel te maken.

WAT IS ER ZO BIJZONDER AAN LUCO? Houten blokken zijn mooi en duurzaam maar blokken kunnen niet in elkaar schuiven. Luco kan dat wel. Daarom is Luco uniek; het bestaat gewoonweg nog niet.
De creatie’s die je met Luco maakt zijn meestal niet waarheidsgetrouw, waardoor een kind volop kan fantaseren. Het ene kind ziet een hondje, een ander kind een kip. Dat is ook helemaal wat we willen. Luco stimuleert de fantasie en creativiteit van een kind en ontwikkelt tegelijkertijd het driedimensionaal en technisch denken.

Daarbij is Luco gemaakt van rubberhout. Rubberhout wordt gewonnen uit een rubberboom wanneer deze aan het einde van zijn cyclus is en geen rubber meer afgeeft. Luco is daardoor op en top duurzaam.

luco large met wielen

WAT IS JULLIE DOELSTELLING?

Wij willen op een duurzame manier met de aarde omgaan en ieder kind de mogelijkheid geven om gelukkig te zijn. Met behulp van Luco kan een kind plezier maken en zich ontwikkelen op heel veel vlakken.

Het zou fantastisch zijn als ieder kind de mogelijkheid krijgt om met Luco te spelen. Op de kinderopvang, op school en natuurlijk ook thuis. Dat vinden wij een mooi streven.

Lees hier meer over onze houten blokken