waarom is houten speelgoed beter dan plastic speelgoed?

houten speelgoed voor kinderen van 3 tot 10 jaarzijn speelgoedjes gemaakt van natuurlijke eco-producten zoals rubberhout en kurk in plaats van materialen zoals plastic of rubber (Denk aan de rubberen eendjes).
Plastic dat willen wel wel recyclen dat willen en proberen te recyclen maar niettemin is het een produkt dat minder kost dan opnieuwe plastics te recycleren end an weer te produceren .
Als via en met behulp van duurzaam bosbeheer (FSC) houten speelgoed is gemaakt is dat nog beter voor ons milieu.

Dit is slechts één van de redenen waarom de ouders of kopers een voorkeur hebben voor hout boven plastic. Er zijn ook veel emotionele redenen waarom we ons beter voelen als we houten speelgoed kopen .
Als het om de keuze tussen plastic speelgoed en houten speelgoed gaat, is er meer kans dat plastic speelgoed zal worden gekocht . Echter, de consument, lijkt niet vaak hout als materiaal te overwegen voor de aanschaf van een speelgoed voor hun kind in plaats van het goedkopere plastic.

In een paar manieren , zou het de moeite waard de tijd te krijgen . Hoe vaak hebben we te horen gekregen dat een plastic of een geschilderde speelgoed veilig is , maar om het te zien terug te roepen of uit te vinden het is lood in de verf of onveilig is voor een aantal redenen ? Dit geldt met name voor zeer kleine kinderen en baby’s. Deze kleintjes zullen vaak met hun mond het speelgoed willen ontdekken .
Plastics , geschilderd speelgoed en giftige metalen staan zeker niet hoog op de lijst van dingen die je wilt in hun mond .
Als we het milieu of onze leefomgeving en de uiteindelijke bestemming van veel speelgoed (de vuilnisbak/ strortplaats) overwegen dan is hout het betere materiaal vergeleken met de thermoplastics die er veel langer doen om te vergaan

Als we denken over robuustheid en de veerkracht van het materiaal aan de behandeling die speelgoed krijgen in de handen van hun eigenaren dan zijn beide materialen een goede keuze , afhankelijk van het speelgoed .

Laten we aan een paar verschillen tussen de twee materialen op sommen. Plastic speelgoed kan gemakkelijk breken en aan de randen kunnen kleine kinderen zich snijden. Houten speelgoed , daarentegen , is duurzamer . Als je op een stuk speelgoed truck gemaakt van plastic om op te staan , is er een grote kans dat het zal breken , eventueel waardoor scherpe randen dat uw kind zou kunnen snijden waardoor het slechts in de vuilnisbak zal belanden . Houten speelgoed aan de andere kant aan te moedigen uw kinderen om hun creativiteit te gebruiken , wanneer of ze het speelgoed zelf of spelen met hen. Eenvoudige activiteiten zoals het maken van koekjes of poffertjes in hun eigen speelgoed keuken , of het berijden van een houten Arabische paard etc en ga zo maar door , stimuleren hun creativiteit en visualisatie en eigen fantasie.

Hout is een natuurlijk materiaal dat vervaardigd kan worden zonder dat het gerecycled dient te worden, Het is eigenlijk al gerecycled materialen van gepensioneerde rubber bomen. Dit betekent dat naast het verstrekken van een doordacht speelgoed voor uw kind , u ook actief pro helpt bij het voorkomen van de verdere aantasting en vervuiling van ons milieu . Bovendien , lijken kinderen zich meer te hechten aan het spelen met houten speelgoed, het heeft ook iets nostalgisch voor uw of uw grootouders. Houten speelgoed is gewoon weg ook duurzamer dan hun plastic of de zinken, aluminium metalen tegenhangers. . Dus met de juiste zorg, is het mogelijk om dit speelgoed een hele kindertijd te bewaren en te gebruiken en misschien zelfs door te geven aan hun kinderen.

Spelen in het algemeen is een essentieel onderdeel in de emotionele ontwikkeling . Houten speelgoed is een verstandige keuze voor de allerkleinsten . Houten speelgoed omvatten speelgoed categorieen zoals miniatuur boerderijdieren sets, kubus blokken en poppenhuizen voor jonge meisjes.

Houten speelgoed is vaak educatief verantwoord.

Veel houten speelgoed is ook educatief speelgoed voor jonge schoolgaande kinderen , zoals puzzels, bouwstenen , en nog veel meer . Aan te raken en te verkennen wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste aspecten van de meeste educatieve programma’s die helpen een kind verschillende capaciteiten te ontwikkelen . Laat uw kinderen spelen met houten speelgoed zou hen onmiskenbaar aan te moedigen om te leren door het aanraken en te verkennen.

Bovendien kan je zelfs online opvoedkundig educatief speelgoed en spelletjes kopen

Hebt u ooit een kind gezien in een kamer vol met de nieuwste speelgoed en vond het kind te spelen met ouderwetse kinderen houten speelgoed dat een grote hit was toen je jong was ? Wat is het over dit gezicht dat is zo geruststellend ? Is het omdat de houten speelgoed ons nostalgisch gevoel geeft of is er iets anders in het spel?

In onze wereld van plastic wegwerp producten is het geruststellend om te zien hoe duurzame goederen deze vervangen. Het is vooral geruststellend te zien dat steeds meer  goederen die worden gezien als  waardig genoeg om te worden doorgegeven van generatie op generatie te zien . De nieuwste gadget of de nieuwste speeltje is niet minder wenselijk voor kinderen , of zelfs volwassenen voor die kwestie traditionele houten speelgoed gemaakt .

Online speelgoedwinkels bieden een breed scala van houten speelgoed om uit te kiezen . En soms is het makkelijker en rustiger om te vinden wat je wilt , want moderne speelgoed winkels zoals intertoys, toychamp of toy ‘r us bieden dezer deze dagen voornamelijk speelgoed van plastic van maar enkele grote merken als Lego en `playmobile..